Elkészítés:
A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, kevés cukrot adunk hozzá. Mikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, a meghámozott, kockára vágott friss paradicsomot, 3-4 percig még forraljuk. Eltávolítjuk a babérlevelet. Főtt spagetti tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

Szinte minden gyerek kedvence a bolognai spagetti. Házilag, friss alapanyagokból készült szósz lényegesen egészségesebb, mint üveges, vagy porból készült társaik. Ha a szeletelt paradicsomot csak 1-2 percig főzzük, kevesebbet veszít vitaminjaiból.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük