Elkészítés:
A májat és a felkockázott burgonyát főzzük meg külön-külön. Amikor megpuhultak pürésítsük kézi mixerrel.

Dietetikus véleménye:

Ügyeljünk arra, hogy a májban lévő rágósabb részek ne kerüljenek az ételbe ezt érdemes legkésőbb a pürésítés előtt eltávolítani. Ne adjunk a babának hízott állat máját (lúd, kacsa) se sertés- és borjúmájat. A máj többek között jelentős mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, A-vitamint és vasat.

Egy adag étel energia-és tápanyagtartalma:

Energia: 140 kcal
Fehérje: 4 g
Zsír: 0,5 g
Szénhidrát: 30 g
Só: 0 g
Rost: 4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük