Elkészítés:   A burgonyát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk, majd megfőzzük. A főzővizet leöntjük és a burgonyát a banánnal együtt egy elektromos robotgéppel habosra pürésítjük.

Egy adag étel energia-és tápanyagtartalma:

Energia: 193 kcal
Fehérje: 4,4 g
Zsír: 0,4 g
Szénhidrát: 42 g
Só: 0 g
Rost: 5 g
                    
Dietetikus véleménye:

Az ételt tovább kombinálhatjuk sárgarépával, brokkolival, sütőtökkel. Ha túlságosan szilárdnak ítéljük meg a pürét, akkor lazíthatjuk az állagát a burgonya főzőlevével, így nem érdemes az összes vizet leönteni, tegyünk félre egy keveset arra az esetre, ha szükség lenne rá.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük