Elkészítés:
A sárgaborsót, vagy más néven felesborsót már a főzést megelőző napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi forró vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Akkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, ha a borsó már megpuhult. Lassú tűzön tovább pároljuk 15-20 percig. Leszűrjük a főzőlevet és félretesszük. A főzeléket turmixgéppel pépesítjük, majd hozzáadagoljuk a megfelelő mennyiségű főzőlevet, a teáskanál olajat, és takaréklángon újramelegítjük.
 
Dietetikus véleménye:
A sárgaborsó úgynevezett flatulencia faktorokat tartalmaz, ami a babának szélgörcsöket okozhat. Ne adjunk gyakran hasfájós babának sárgaborsót csak akkor, amikor elmúlt ez az időszak. Ajánlott 8 hónapos kortól.

Energia: 260 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 5 g
Élelmi rost: 13 g
Só: 0,02 g


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük