Elkészítés:
A keményre főzött tojásokat daraboljuk cikkekre. A megmosott medvehagymát szeleteljük csíkokra. Az uborkát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A retket daraboljuk hasábokra. A nyersanyagokat halmozzuk tálra és öntsük le joghurttal.
Megszórhatjuk egy kevés gépsonkával.

Egy adag étel energia és tápanyagtartalma:
 
Energia Fehérje Szénhidrát Zsír Élelmi rost
140 kcal 10 g 5 g 8 g 1 g 655 mg
 
Dietetikus véleménye

Madársaláta kellemes lágy ízvilággal rendelkezik, apró leveleivel könnyen lehet dolgozni. Értékes beltartalmi anyagokkal rendelkezik, amelyek segítik az emésztést és támogatják az immunrendszert.
A salátákban érdemes az egyes hozzávalókat minél sokrétűbben szeletelni, hiszen az étel látványa nagyban befolyásolja a gyermekek döntését. Fokozhatjuk a gyerkőcök zöldség evési szokását az által, ha sokszínű zöldségeket használunk, és az egyes zöldségféléket eltérő képen szeleteljük. A sárgarépát könnyű hasábra vágni, a káposztát reszelni célszerű, az uborka alkalmas dekorfaragásra.
Figyeljünk a sonka minőségére. Válasszunk olyan terméket, amelyiknek kevés a látható zsírtartalma.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük