Elkészítés:   A megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük egy kis lábosba. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a burgonyát éppen ellepje. Forrástól számítva 15-20 percig lassú tűzön puhára főzzük. Közben a friss paradicsomokat nyersen átpasszírozzuk egy szűrőszitán, majd hozzáadjuk a burgonyához az apróra vágott zellerlevelekkel együtt. Addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik. A megpuhult burgonyát áttörjük és az olajat hozzáadva finomra habosítjuk takaréklángon. Feltétnek húspürét kínálunk hozzá. Ajánlott 7 hónapos kortól.
    Dietetikus véleménye A paradicsomot lecserélhetjük jó minőségű paradicsomlére vagy paradicsompürére. Válasszunk olyan terméket, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot.  A felnőttek jelentős többsége a paradicsomos burgonya/ paradicsomos káposzta főzeléket cukrosan szereti. Ne tegyünk a pici ételébe cukrot, mert nem kell feleslegesen hozzászoktatni a gyerekeket a cukorhoz. Jelenleg az országunkban minden negyedik kislány és minden ötödik kisfiú elhízott, akiknek akár 80%-a is küzdhet súlyproblémákkal felnőttként. Az elhízás megelőzhető, de ehhez tudatos szülői magatartásra van szükség.

Tápanyagtartalom / fő    
Energia Fehérje Szénhidrát Zsír   Élelmi rost
166 kcal 4,5 g 26 g 5 g 6 g 0,05 g
              TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>      

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük