Elkészítés:
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd a mustárral ízesített tejben 1-2 órát pácoljuk. A hagymákat, paradicsomot, paprikát karikákra vágjuk.

Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés vajjal. A csirkemellet alaposan lecsöpögtetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk (de használhatunk sültcsirke fűszerkeveréket is), ráhalmozzuk a lilahagymát, majd a paradicsomot, paprikát és a zölddel együtt karikázott újhagymát, végül megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben készre sütjük.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

Zöldséges, könnyű, kevés fűszerezéssel is ízletes húsétel.

A csirkemell és a sajt tökéletes fehérjeforrás, a sajt ezen kívül kálciumban és D-vitaminban is gazdag, így segít megelőzni a várandósság alatt gyakran kialakuló kálciumhiányt, mely a fogak romlásához is vezethet.

Az étel zöldségekben ugyan gazdag, azonban ezek vitamintartalmának nagy része a sütés hatására elbomlik, így elsősorban az ízesítésben van szerepük.

Kismamáknak érdemes minden ételkészítésnél jódozott sót választani, a terhesség során megnövekedett jódigény kielégítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük