Dietetikus véleménye Legjobb választás az ételhez a fejes saláta vagy a jégsaláta, mert ezeknek gyenge rostoztuk van, és könnyen emészthetőek. Nagyobb gyerekek számára is megfelelő lehet az étel. Ekkor tovább ízesíthetjük friss petrezselyemlevéllel, borsikafűvel. A citrom levét csak az ételkészítés végén adjuk az ételhez. A citromlé értékes hatóanyaga a C-vitamin hőre érzékeny. Bomlási hőmérséklete körülbelül 70-80 fok. Ezen a hőmérsékleten a C-vitamin jelentős része lebomlik. Jó tanács, hogy bármilyen ételt, italt készítünk, csak akkor tegyünk bele citromlevet, amikor már ehető/iható hőmérsékletre hűlt, így juthatunk a legtöbb C-vitaminhoz.
Energia | Fehérje | Szénhidrát | Zsír | Élelmi rost | Só |
96 kcal | 3g | 11g | 4g | 3g | 0,05g |