A leveleire szedett salátát folyóvízzel lemossuk, és darabokra tépkedjük. A meghámozott és kockára darabolt burgonyával puhára főzzük. Leszűrjük a főzőlevet, majd áttörjük a főzelékanyagokat, és hozzáadjuk az olajat. Rámérjük a szükséges főzőlevet és állandó gyors keverés mellett visszatesszük takaréklángra, hogy jól összemelegedjen. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével megízesítjük. Kedvelt főzeléke a csecsemőknek. Pulykahúspürével tálalhatjuk. Ajánlott 7 hónapos kortól.
  Dietetikus véleménye Legjobb választás az ételhez a fejes saláta vagy a jégsaláta, mert ezeknek gyenge rostoztuk van, és könnyen emészthetőek.  Nagyobb gyerekek számára is megfelelő lehet az étel. Ekkor tovább ízesíthetjük friss petrezselyemlevéllel, borsikafűvel. A citrom levét csak az ételkészítés végén adjuk az ételhez. A citromlé értékes hatóanyaga a C-vitamin hőre érzékeny. Bomlási hőmérséklete körülbelül 70-80 fok. Ezen a hőmérsékleten a C-vitamin jelentős része lebomlik. Jó tanács, hogy bármilyen ételt, italt készítünk, csak akkor tegyünk bele citromlevet, amikor már ehető/iható hőmérsékletre hűlt, így juthatunk a legtöbb C-vitaminhoz.

Energia Fehérje Szénhidrát Zsír Élelmi rost
96 kcal 3g 11g 4g 3g 0,05g
     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük