Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.

Az epret kiolvasztjuk, ízlés szerinti cukorral pépesre főzzük. A végén villával összetörhetjük vagy turmixolhatjuk. A fánk mellé kistálkákban kínáljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A farsangi időszak gyakori, kedvelt süteménye a fánk. Ez a kevert fánk egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyebben emészthető kelesztett „társaihoz” képest. A házilag készült eperszósszal igazi ínyencség lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük