Citrom helyett akár naranccsal is készíthetjük, hiszen a csokoládé és a narancs együttese is tökéletes kombináció. Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 12 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só
  • étcsokoládé
  • porcukor
     

Az elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és a vaníliás cukorral egészen kivilágosodásig keverjük. Hozzáadjuk a jól megmosott egész citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukor másik felével keményre verjük, és a tésztához keverjük, de nagyon óvatosan, nehogy a hab összetörjön.
 
Az így kapott tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Ha őzgerincformában sütjük, különösen mutatós lesz, de akár muffinformákban is kisüthetjük. 
Előmelegített 180 Co fokos sütőben nagyjából 30 percig sütjük. Ha a süteményünk már teljesen kihűlt, akkor díszíthetjük olvasztott csokival, esetleg citrommázzal.

A citrommázhoz citrom levét kell kikeverni porcukorral, sűrű, de csorgatható állapotúra, és máris bevonható a sütemény. Jó étvágyat!
Fotó: Szülők Lapja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük