Világszenzációként jelentették be, hogy Epres Ilona a saját lánya gyermekét hordta ki és szülte meg közel 60 évesen. Nem volt kérdés, hogy segít-e lányának
Ilona lánya, Bernadett, hiába küzdött párjával a gyermekáldásért, évek próbálkozását sem koronázta siker. Végső elkeseredésében édesanyját kérdezte meg, vállalná-e a beültetést – ő pedig boldogan vállalta a megtisztelő, de egyben kockázatos beavatkozást.
A várandósság, a szülés és az azt követő időszak is komplikációmentesen zajlott. Bernadett ott volt édesanyjával a szülőszobában, és ugyanúgy aggódott érte, mint kisfiáért. Danika születése életük legfelemelőbb élménye volt: a megkönnyebbülés és boldogság könnyei még jobban összekovácsolták a családot. „Tudtam, hogy nem magamnak szülöm”
A nagymama elárulta, a várandósság ideje alatt mindvégig tudatosította magában, hogy Danikát nem ő, hanem lánya fogja felnevelni. „Újra édesanyának érezhettem magam, de végig tudtam, hogy nem magamnak szülöm Danikát.” – mondta el a Blikknek Ilona, aki négy hét szoptatás után adta át a kisfiút lányának, majd hazautazott Magyarországra.
Azóta a távolság ellenére, ha csak a technika segítségével is, de minden nap látja a kis Dánielt, aki egészséges és szépen fejlődik. Decemberben láthatja legközelebb az unokáját
„A csöppség által lettem egyszerre anya és nagymama.” – meséli boldogan Ilona, akinek lemondó nyilatkozata után lányának hivatalosan kell majd örökbe fogadnia Danikát, de ez már eltörpül a boldogság mellett, amit a gyermek születése jelent a család számára.
Ilonának az a legnagyobb öröm, hogy segíteni tudott lányának és vejének, akik így családot alapíthattak és végre igazán boldogok. Az a támogatás és szeretet pedig, amit mindvégig kaptak a családtagoktól és ismerősöktől, igazi ajándék volt mindannyiuk számára.
A nagymama legközelebb decemberben ölelheti magához a kisfiút, így az újbóli találkozás igazi karácsonyi ajándék lesz számukra. A nagymamáról és a kisunokájáról készült fotókat a Blikk oldalán tudjátok megnézni. Fotó: Freepik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük