1 csésze mogyoró
1 csésze aszalt datolya
1/2 csésze víz
2 evőkanál organikus juharszirup
1-2 púpozott evőkanál jó minőségű nyers kakaópor Házi mogyorókrém elkészítése:
A mogyorót beáztatjuk egy éjszakára, de minimum 6 órára – csak akkor lesz jó, ha ezt betartod. Az áztatás után leszűrjük, majd beletesszük az aprítógépbe a datolyával, vízzel, juharsziruppal és a kakaóporral együtt.
Majd addig daráljuk a keveréket, amíg egy homogén, krémes pasztát nem kapunk, ez kb. 5-10 perc. Ilyen egyszerű a házi nutella elkészítése. Ahogy végeztünk, már kenhetjük is a kenyérre, vagy a palacsintába.
Ha marad (bár ezt nehezen tudjuk elképzelni), akkor csavaros üvegbe töltjük, és a hűtőben tároljuk, így sokáig eláll. Fotók: Freepik