Elkészítés:
A fahéjat és a szegfűszeget kb. 150 ml vízben felforraljuk, majd leszűrjük. A szűrletet a tejhez öntjük. Az alma felét meghámozzuk, és a mézzel, valamint a túróval egy botmixer segítségével pürésítjük. A pürét összekeverjük a tej és a szűrlet elegyével, majd hozzáadjuk az 1 cm x 1 cm-es hosszúságú almákat. Behűtve tálaljuk. Energia-, és tápanyagtartalma egy adag ételnek:    
Energia Fehérje Szénhidrát Zsír Élelmi rost Nátrium
121 kcal 8,4 g 15,6 g 2,5 g 2,6 g 175,9 mg
      Dietetikus véleménye:     A túró értékes fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen az egészséges fejlődéshez , ezért próbáljuk gyermekeink étrendjébe beiktatni. Nem lesz nehéz, mert a gyümölcsleveseket szinte majdnem az összes gyerek szereti. Ez a leves lisztérzékeny gyerekek számára is fogyasztható, hiszen a hagyományos gyümölcslevesekkel szemben nem tartalmaz lisztet. Az állaga igazán remek, hiszen a pürésített túrótól és almától lágy és krémes lesz.  Receptjeimben mindenhol az alacsony zsírtartamú élelmiszereket preferálom, hiszen a magyar lakosság közel 70%-a túlsúlyos vagy elhízott és ebben sajnos benne vannak a gyerekek is. Az elhízás számos betegségnek kedvez, mint például: a cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, daganatos megbetegedések. Azzal, hogy figyelünk a termékek zsírtartalmára máris sokat tettünk egészségünkért.   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük