Elkészítés:
Kivajazott tortaforma aljába belerakjuk a babapiskótát, majd citromlével meglocsoljuk.

Összedolgozzuk a túrót, a tejfölt, a porcukrot, vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját. 1 dl vizet melegítünk, ebben feloldjuk a zselatint, 3/4 részét belekeverjük a túrós masszába.

A tejszínt habbá verjük és a maradék zselatint ebbe keverjük (egy kanállal még mindig hagyjunk meg a lekvárhoz). A túrós masszát és a tejszínhabot keverjük össze, felét kenjük rá a babapiskóta-rétegre.

A lekvárhoz keverjük hozzá az utolsó kanál zselatint, kenjük rá a túróra. Hagyjuk dermedni (picit betehetjük a fagyasztóba is).

A maradék túrómasszát kenjük rá óvatosan a lekvárra. Olvasszuk fel a tortabevonót egy pici olajjal hígítva, majd öntsük a torta tetejére. Tegyük be a hűtőbe néhány órára.

Babapiskóta helyett saját készítésű piskótát is használhatunk, akár kakaós változatban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük