Elkészítés: Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható. A tojássárgáját a főzelékre passzírozzuk.

A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D-vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A-vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas-, kén- és jódtartalma.

Fontos!
A csecsemő 1 éves koráig csak a tojás sárgáját kaphatja. Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést.

Nyers tojást, kacsa- vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!




   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük