A Narancs-csók a klasszikus madártejhez hasonló, ám narancsos aromájú desszert, mely még a nehezebb, fűszeres ételek után megfáradt érzékeket is kellemesen felüdíti.   Hozzávalók: 4 narancs, reszelt narancshéj
3 tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
2 dl tej, 1 ek. liszt
1 dl tejszín
1 dl narancslikőr


Elkészítés:

1. 2 db narancsot meghámozunk, a hártyákat és a jól látható erezetet eltávolítjuk, és cikkeire bontjuk. A másik kettő levét kifacsarjuk.
    
2. Langyos tejben csomómentesen elkeverünk 1 ek.lisztet, 10 dkg cukrot, és a narancslével, valamint a tejszínnel kiforraljuk. 3. A tojásfehérjéből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Evőkanállal habcsókokat formázunk, melyek mindkét oldalát 2 percig főzünk fél liter, 2 ek. cukorral ízesített gyöngyöző vízben.
    
4. Tálkákba tesszük a meleg narancsmártást (amibe az utolsó pillanatban kevertük bele a likőrt), körberakjuk narancscikkekkel, és ráhelyezünk 2-3 habcsókot. Narancshéjjal díszítjük. A tetjére tehetsz még banánkarikákat is.   Fotó: Freepik
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük