Bár pogácsareceptből rengetegféle található az interneten, csak a leírásból nehezen eldönthető, hogy a végeredmény tényleg egy igazán könnyű, puha pogácsa lesz. Ezért megsütöttük és fotóval is dokumentáltuk a kedvenc receptünket, süsd meg te is!
Puha és omlós krumplis pogácsa recept
Krumplis pogácsa hozzávalók:
– 3 db nagyobb burgonya
– 40 dkg liszt
– 2,5 dkg élesztő
– 1 evőkanál só
– 0,75 dl tej
– egy csipet cukor
– 2 db tojás
– 10 dkg zsír (mangalica a legjobb, de más jó minőségű zsírral is finom)

Fotó: Szülők Lapja
Krumplis pogácsa elkészítése:
– A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk hűlni, majd összetörjük
– A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk
– A 40 dkg lisztet átszitáljuk a kelesztő edénybe, hozzáadjuk a sót, a zsírt, 1 db tojást, a felfuttatott élesztőt és a tört krumplit
– Jól összedolgozzuk és 1-1,5 órát letakarva kelesztjük
– A megkelt tésztát kb. 2 centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk a pogácsákat (ha nincs pogácsaszaggatónk, egy pohárral is tökéletes lesz)
– A tetejét bevagdaljuk, a másik tojást felverjük és azzal megkenjük. Szórhatunk a tetejére sajtot is
– 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süljön túl sötétre! Fotók: Freepik és Szülők Lapja