Amikor borongósra fordul az idő, az ember mintha jobban kívánná az édességet. Igen ám, de kinek van az egész napos munka után még órákig a konyhában sündörögni? Szerencsére a kefires fánk egyszerű, gyorsan elkészíthető, baracklekvárral pedig egyszerűen mennyei.

A kefires fánkhoz nem kell nagy főzőtudomány, egyszerűen össze kell keverni a hozzávalókat majd kanállal forró olajba adagolni és kisütni. Próbáld ki akár már ma uzsonnára egy kis tea mellé, a gyerekek biztosan imádni fogják.
 

Extra gyors kefires fánk recept


Kefires fánk – Hozzávalók:
– 250 ml kefir (1 doboz)
– 40 ml víz
– 1 tojás
– 3 evőkanál cukor
– 240 g liszt
– fél teáskanál szódabikarbóna
– 1 tasak vaníliás cukor
– csipet só

Extra gyors kefires fánk recept: Csak keverd össze, süsd ki és már eheted is! - Baracklekvárral a legfinomabb
Fotó: Szülők Lapja

Kefires fánk – Elkészítés:
– A hozzávalókat egy tálba öntjük és összekeverjük
– Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és kanállal kisebb halmokat teszünk bele a tésztából
– Mindkét oldalukat megsütjük
– Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk

Ha a klasszikus fánk receptjét keresed, akkor nézd meg ezt a cikkünket, ahol 3 fánkreceptet is bemutatunk »

Fotó: Szülők Lapja és Freepik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük