A nagy melegben nem hogy a gyerekek, de még a felnőttek is kevésbé érzik az éhséget. De mit lehet ilyenkor fogyasztani, hogy azért mégiscsak vigyünk be némi energiát adó kalóriát a szervezetbe?

Kánikulában jól jönnek például a hideg gyümölcslevesek, a turmixok, a különféle smoothie-k, nah és persze a házi fagyi is, hiszen ezek mind egyszerre táplálóak, ugyanakkor folyadékkal is ellátják a szervezetet.

Gyümölcsös-joghurtos fagyiszeletek: A legjobb recept a kánikulában, amit 10 perc alatt összedobhatsz

Most egy újabb ötletet hoztunk: a gyümölcsös-joghurtos fagyiszeletet végső soron úgy variálod, ahogy csak akarod, gyorsan megvan (jó, a fagyási időt azért ki kell várni), és akár tejmentesen is készítheted.
 

Gyümölcsös-joghurtos fagyiszelet recept

Hozzávalók:
– 1 doboz sűrű joghurt – legjobb a görög joghurt vagy növényi joghurt, például kókuszkrém, mandulakrém
– 1 evőkanál méz vagy egyéb édesítő
– pár csepp vanília aroma vagy vaníliás cukor (elhagyható)
– kis fahéj

Feltétnek – mindent vágj apróra:
– nyári gyümölcsök: málna, eper, áfonya, szeder, ribizli
– egyéb: granola, aprított dió, mogyoró, mandula, magvak

Elkészítése:
1. A joghurtot keverd össze a az ízesítőkkel, majd simítsd egy zsírpapírral kibélelt tepsibe
2. Szórd rá a gyümölcsöket, magvakat
3. Már mehet is a mélyhűtőbe – hagyd bent legalább 3 órán keresztül, de legjobb, ha este elkészíted, és másnap fogyasztjátok
4. Ha kivetted a mélyhűtőből, hagyd pár percig szobahőmérsékleten, majd szeleteld fel

A tepsit érdemes kibélelni papírral, mert a fémtepsibe beleragadna a fagyasztott joghurt, nehezebb lenne felszedni.

Miért egészséges?
– a görög joghurt fehérjeforrás
– az olajos magvakban értékes vitaminok és a szervezetnek szükséges esszenciális zsírsavak vannak
– a nyári gyümölcsök rost- és vitaminforrások (csak a gyümölcsallergiára figyelj)

Forrás, fotók: feelgoodfoodie.net

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük